Werkwijze

Voordat we met de vacature aan de slag gaan, bezoeken we de opdrachtgever op locatie om de vacature te inventariseren. Een persoonlijke kennismaking waarbij we ons verdiepen in de organisatie is een noodzakelijke voorwaarde om de juiste match te kunnen maken. We verdiepen ons hierbij in de vraag achter het probleem om met een duurzame oplossing voor het capaciteitsvraagstuk te komen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de kandidaat goed te kunnen informeren over in wat voor soort organisatie hij/zij terechtkomt, en waarom hij in uw organisatie met plezier en succesvol zijn/haar werkzaamheden verricht. Hiermee worden mismatches en teleurstellingen achteraf voorkomen en kunnen we volstaan met het toezenden van 2 of maximaal 3 Curricula Vitae.

Jij als kandidaat kunt er dus op rekenen dat we onze opdrachtgevers en de werksituatie ter plekke goed kennen en jou kunnen uitleggen waarom het bij deze opdrachtgever Celebrate Work! is.

Voordat jij wordt voorgesteld bij onze opdrachtgever hebben we een persoonlijk gesprek voor een kennismaking. Hiervoor nemen we uitgebreid de tijd en leren we jou als professional, met jouw drijfveren, kwaliteiten en ambities beter kennen. Samen beslissen we waar we je gaan voorstellen en/of wordt je uitgenodigd voor het traject om bij ons in dienst te treden. Vanzelfsprekend hangt alles af van persoonlijke wensen, ambities en motivatie.

Het spreekt voor zich dat je wordt getest en referenties worden gecontroleerd om je optimaal te kunnen presenteren aan onze relaties.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten